top of page

Sommerturen 2017


Årets sommertur er over for denne gang. Etter 1500 kilometer tilbakelagt kjørevei har vi har gjenoppdaget hvor vakkert landet vårt er, spesielt ovenfra ved hjelp av drone. Under ser du vår reiserute i Google-kart:

Kvernhusfossen, Lesja kommune

Første dronetur ble unnagjort ved en rasteplass i Raumadalen, som var så koselig at vi bare måtte stoppe. Lunsjen ble raskt fortært, og to dronebatterier ble brukt for å få med alle elementene i området: Innsjø, elv, foss, strand, skog, jernbane, bilvei:

Trollstigen, Rauma kommune

Videre på ferden var majestetiske Trollstigen. Et selvsagt stoppested for å lufte både hårsveisen og propeller. Med en høydeforskjell på 400 meter gir dette utrolig kuule 3D-effekt når man lager film og terrengmodell:

Geiranger, Stranda kommune

Ingen turister i Norge kommer utenom vakre Geiranger, inkludert PointGeo-teamet. Her laget vi et artig overblikk av Ørneveien, med cruisebåter fra nær og fjern:

Dalsnibba (1500 meter over havet), Stranda kommune

Visstnok Europas høyeste fjordutsikt fra bilvei. Man kan såvidt se Geiranger mellom skyene:

Strynefjellet, Stryn kommune

Her var det fint! Enda en kommentar fra deltakerne på turen gjorde at vi måtte stoppe for å lufte dronen igjen:

Aurlandsfjellet, Stryn kommune

Camping under presenning nær frysepunktet er ikke noe problem, så lenge man kan fly drone der. I dette området fant vi en gammel seter som vi lagde 3D-modell av på under 30 minutter, en signalmast som vi inspiserte, og en liten pytt vi måtte teste kajakken i:

Hardangerbrua, Ullensvang/Ulvik kommune

Litt broinspeksjon, som seg hør og bør:

Røldal, Odda kommune

Vi tok selvsagt den lange omveien i stedet for den kjedelige tunnelen, og fant et regulert vann som vi lagde en terrengmodell av:

Haukeli, Vinje kommune

På vei over Haukelifjellet lå Kjelevatndemningen som skrek etter å blir scannet. Både stordronen (Dji M600 Pro) og lilledronen (Phantom 4 Pro) kom til aksjon og hjalp til med jobben:

Rjukan, Tinn kommune

Siste spektakulære stopp før flatlandet var Vemork-anlegget:

bottom of page